Foto: Peter Busscher

Afgelopen dinsdag 30 mei vond in het kader van het Haagse Rode Kruis benefietgala een prachtige BBQ in het ‘Grand Hotel Amrâth Kurhaus’ plaats. De dag startte in eerste instantie met onstuimig weer en de vraag was of het nog genoeg zou opklaren voor een gezellige samenkomst.

Dat was gelukkig zo; de zon begon te schijnen tijdens de binnenkomst van de special guest van de avond Mariska van Kolck. Mariska gaat een gewaardeerde rol spelen tijdens het 30e ‘Gala aan Zee’ op 11 november a.s. door middel van haar muzikale talenten en haar presentatiekwaliteiten.

Een 40-tal ondernemers genoten op het zonnige terras van het Kurhaus van een goedverzorgde BBQ met een lekker drankje, onder het toeziend oog van Marcel Bosman, de general manager van deze mooie galalocatie. Er hing een goede sfeer en men was het er unaniem over eens dat het Rode Kruis Gala Den Haag een gebeurtenis is waar men graag bij hoort.

Woordvoerder van het Rode Kruis Ronald Stoffer liet meerdere keren vallen hoe belangrijk het gala is voor de werkzaamheden van de Haagse afdeling van de bekende hulporganisatie. Ook werd benadrukt dat dit jaar een speciaal jaar is voor het gala. Niet alleen is het de 30e editie van het ‘Gala aan Zee’ en wordt het, feestelijk toepasselijk, op de 11e van de 11e gevierd, maar het gala vindt ook vlakbij de net voor het seizoen geopende EHBO-strandpost plaats waar EHBO-vrijwilligers de opgedane kennis in de praktijk kunnen toepassen. Het belang van basiskennis bij ongelukken onder zoveel mogelijk inwoners blijft een speerpunt waar het Rode Kruis zich hard voor maakt en dat van harte ondersteund wordt door de Rode Kruis Gala Commissie en galadeelnemers.

Inmiddels staat de verkoop van het aantal tafel op 15. Daarmee zijn we ongeveer op de helft van het aantal tafels van vorig jaar. Dit hopen we natuurlijk weer te overtreffen! Alle aanwezige ondernemers namen met genoegen een stapeltje galaflyers mee om uit te delen binnen eigen kring en op die manier het gala nog breder onder de aandacht te brengen. Kortom, de BBQ zorgde voor een mooi extra clubje ambassadeurs.

De ambitie om een steentje bij te dragen aan het bijzondere werk dat het Rode Kruis ver weg, maar zeker ook dichtbij, levert wordt algemeen erkend en gesteund. De commissie is vol vertrouwen dat ook dit jaar wederom een onvergetelijk Rode Kruis Gala gerealiseerd zal worden en kijkt met een goed gevoel terug op een mooie avond aan zee.

Foto: Peter Busscher