Links: Adriaan van Ooijen (voorzitter bestuur Rode Kruis afdeling Den Haag) Rechts: Marcel Bosman (general manager Grand Hotel Amrâth Kurhaus) Foto: Peter Busscher

Den Haag, 12 april 2017

De samenwerking voor het Haagse Rode Kruis ´Gala aan zee´ op 11 november 2017 is door de galacommissie en de voorzitter van het bestuur van het Rode Kruis Afdeling Den Haag beklonken tijdens een perspresentatie gisteren bij Mercedes-Benz Den Haag. Op deze locatie heeft Mercedes-Benz haar steun uitgesproken voor dit gala en de doelen van het Rode Kruis afdeling Den Haag. Grand Hotel Amrâth Kurhaus zal wederom de locatie zijn voor de 30ste editie van het Haagse Rode Kruis gala en ook dit jaar belooft het weer een bijzondere avond te worden met verrassend entertainment,een culinaire belevenis en unieke veilingitems.

“Ik ben er trots op dat zoveel partijen zich al hebben verbonden aan dit gala. Samen met hen, de gasten, vrijwilligers van het Rode Kruis en vele andere mensen die zich belangeloos inzetten voor dit gala, maken we er een mooie avond van. Voor dit jubileumjaar rekenen we weer op vele gulle giften zodat we een mooie opbrengst kunnen realiseren voor de projecten van het Haagse Rode Kruis”, aldus voorzitter van de galacommissie Rens Vrolijk.

De tafelverkoop van het Haagse Rode Kruis ´Gala aan zee´ is nog maar net van start gegaan en er zijn al 12 tafels verkocht. Meer dan  40 organisaties hadden zich in 2016 gecommitteerd aan het gala, wat € 205.530,- ophaalde voor het project ‘EHBO en sport’. Wederom een record voor het Haagse gala.

Rode Kruis afdeling Den Haag
Het Rode Kruis afdeling Den Haag verleent met 300 vrijwilligers eerste hulp, noodhulp en bevordert de zelfredzaamheid van de inwoners van Den Haag en omstreken.​ Vele vrijwilligers uit de regio staan klaar om te helpen gedurende het hele jaar tijdens bijvoorbeeld evenementen, met een bezoek bij mensen thuis of met een cursus EHBO. Omdat ze zo actief een steentje kunnen bijdragen. De opbrengst van het Haagse Rode Kruis ´Gala aan Zee´ wordt ingezet om het werk van het Rode Kruis te kunnen voortzetten en inwoners van Den Haag en omstreken praktisch te ondersteunen waar nodig.

Tafelsponsoring
Haagse organisaties en ondernemers uit de regio, waaronder het Westland, dragen al 30 jaar hun steentje bij aan het werk van het Rode Kruis afdeling Den Haag door onder andere het afnemen van tafels. Tijdens het gala zal er wederom een open veiling, een loterij én een gesloten (stille) veiling plaatsvinden. De presentatie is dit jaar in handen van Dennis Weening en Shelly Sterk.

Het Grand Hotel Amrâth Kurhaus is verheugd het gala weer te mogen verwelkomen. “De naam ‘Haagse Rode Kruis Gala aan zee´ benadrukt het unieke karakter van het gala in een stad aan zee. Ondernemers uit de regio die samenkomen in ons hotel met het mooiste uitzicht van Nederland. Wij zijn verheugd de samenwerking met het Rode Kruis afdeling Den Haag voort te zetten, ook met acties gedurende het jaar”, aldus Marcel Bosman, general manager Grand Hotel Amrâth Kurhaus.