KURHAUS, SCHEVENINGEN

10 NOVEMBER 2018

VOOR HET GOEDE DOEL

KURHAUS, SCHEVENINGEN

10 NOVEMBER 2018

VOOR HET GOEDE DOEL

Galacommissie

Daphne Talbot

Kim van der Beek

Catharina Rinzema

Desiree Curfs

 

Ambassadeurs

Dries Kout

Frits Huffnagel

Joany Vrolijk

Daniël Wurms

Leonard van Spronsen

Veiling meester

Arno Verkade (Haarlem 1967) richtte zich tijdens zijn studie in Amsterdam op zestiende en zeventiende-eeuwse Vlaamse meesters. Verkade begon bij Christie’s Amsterdam als werkstudent en ontwikkelde zich na het behalen van zijn bul tot specialist op het gebied van 19e eeuwse en Zuidoost-Aziatische schilderijen. Vanaf 1998 werkte hij op de afdeling 20ste eeuwse kunst, eerst als specialist en later als hoofd. Hij initieerde de succesvolle jaarlijkse beeldenveiling – de enige in Nederland. Als veilingmeester was hij onder andere verantwoordelijk voor het afslaan van Jan Toorops portret van mevrouw de Lange, toen met €818.400 het duurst geveilde 20e eeuwse schilderij in Nederland. Ook onder zijn hamer: De Lindenboom collectie van vroege werken door Piet Mondriaan, de CoBra collectie van Metallica drummer Lars Ulrich en Queen Beatrix door Andy Warhol.

Dezelfde rol vervulde hij vervolgens op de succesvolle afdeling Hedendaagse Kunst, die onder zijn leiding in 2007 werd opgezet. Tussen 2011 en 2014 werkt Verkade voor de Post-War and Contemporay Art department in Londen, als hoofd van het team verantwoordelijk voor de prestigieuze evening sale. Vanaf 2014 is hij Managing Director van Christie’s Duitsland en sinds 2016 combineert hij deze rol met dezelfde functie in Amsterdam.

Notaris

 

Germaine is niet wat je zegt het doorsnee type notaris. Het imago van een stoffig persoon in een driedelig grijs pak hebben gelukkig al lang achter ons gelaten. Maar uiteindelijk zijn er wel overeenkomsten, je gaat tenslotte nog steeds naar de notaris om de belangrijkste zaken in je leven vast te leggen.
Zorgvuldigheid en een goede juridische kennis zijn eigenschappen die je van een notaris mag verwachten. Maar, vindt Germaine, een notaris moet ook makkelijk te benaderen zijn. En daarnaast moet een notaris je op je gemak stellen zodat je al je vragen kunt stellen.
Germaine werkt sinds 1997 bij Drost Juten notarissen en is sinds 2007 notaris. Samen met haar man Rob woont zij in Den Haag en zorgt ze als (bonus)moeder voor haar fusiegezin van acht kinderen.